Greece Holidays app web version facebook appnewsletter subscribe
English Greek Russian German

Επιλογές

Social Media

Visit our Facebook Page   follow us on Twitter      follow us on Blogger
Visit our Myspace page      follow us on Reddit   View Greece Holidays's profile on LinkedIn
Visit our Stumble Page      follow us on Delicious  
   Visit our Bebo Page   Visit our Diigo Page   follow us on Orkut
Visit our Squiddo Page   Visit our Netvibes Page   Visit our Netvibes Page   Visit our Netvibes Page

More...

   Visit our Flickr page   follow us on Twitter  E-Mail
Print Friendly and PDF        

Η Ηλεία βρίσκεται στα ΒΑ της Πελοποννήσου με πληθυσμό 193.000 κατοίκους. Η πόλη του Πύργου είναι η πρωτεύουσα του νομού, μια ιστορική πόλη που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επανάσταση του 1821. Στην πόλη του Πύργου μπορείτε να δέιτε το νεοκλασικό κτίριο της Δημοτικής αγοράς και τα μαγαζιά της πόλης.

Η κύρια τουριστική περιοχή της Ηλείας ειναι η αρχαία Ολυμπία το μέρος που γίνονταν οι Ολυμπιακοί αγώνες, μπορείτε να δείτε τα ερείπια των αρχαίων ναών, τα κτήρια καθώς και το Πρυτανείο. Επίσης μπορείτε να δείτε το Αρχαιολογικό μουσείο και το μουσείο Ολυμπιακών αγώνων.

Στην Κυλλήνη μπορείτε να δείτε τις ιαματικές θερμές πηγές και από το λιμάνι της να επισκευθείτε νησιά του Ιονίου. Η πόλη της Αμαλιάδας είναι μια μεγάλη πόλη, μέσα στο πράσινο, κοντά σε αρχαιολογικές τοποθεσίες και μνημεία. Η ιστορική Ανδρίτσαινα είναι μια γραφική κωμόπολη σε ύψος 750 μέτρα, με όμορφα παραδοσιακά αρχοντικά, πλάι στα δάση και την αρχαία πόλη της Φιγαλείας, με τον περίφημο ναό του Επικουρίου Απόλωνα, επίσης δείτε το λαογραφικό μουσείο της Ανδρίτσαινας. 

Η Ηλεία είναι γεμάτη με φαράγγια, ποτάμια όπως ο Αλφειός και ο Καιάφας, μύλους και αρχαιολογικά ή Βυζαντινά κάστρα, μνημεία και ιστορικές εκκλησίες.

Η μέση θερμοκρασία στην Ηλεία κυμαίνεται από 10 βαθμούς κελσίου (50F) τον Ιανουάριο ως 26 βαθμούς (78F) τους μήνες Ιούλιο και Άυγουστο. Ο θερινός τουρισμός  διαρκεί κυρίως από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο με μήνες αιχμής τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Στα Ηλεία μπορείτε να φτάσετε με αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Καλαμάτας ή  Αθηνών.


 

Διαμονή - Ηλεία (2 σύνολο)

Επιλέξτε από τους παρακάτω προορισμούς για αξέχαστες διακοπές σε όλη την Ελλάδα.

Arty Grand Hotel

Το ARTY GRAND HOTEL, χτισμένο στο λόφο πάνω από την Αρχαία Ολυμπία, αποπνέει το καλό γούστο και την υψηλή αισθητική των ανθρώπων που το δημιούργησαν. Την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του και την καλαισθησία του τη βιώνεις με όλες σου τις αισθήσεις από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα βρεθείς στους χώρους του. Από την αίθουσα υποδοχής, μέχρι τα άνετα, φωτεινά δωμάτια με τις ωραίες βεράντες και τις πολυτελείς σουίτες. από τους χώρους...
Περισσότερα

Hotel Lintzi

Το Hotel Lintzi στην Ηλεία, απέχει 500μ. από την παραλία της Κυλλήνης και 700μ. από τα ιαματικά λουτρά της περιοχής. Διαθέτει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων με υδρομασάζ και παιδική πισίνα. Τα ηλιόλουστα δωμάτια του ξενοδοχείου έχουν μπαλκόνι με θέα στην πισίνα, τον κήπο ή τη θάλασσα. Όλα διαθέτουν σύγχρονες ανέσεις όπως κλιματισμό, ψυγείο και τηλεόραση. Η ταβέρνα του ξενοδοχείου προσφέρει παραδοσιακά ελληνικά πιάτα κάτω...
Περισσότερα